Wednesday, September 17, 2014

1. loeng – Infoühiskond ja selle liige

Ülesanne 1

Kuigi suur osa Eesti Infoühiskonna arengusuundadest on läbipõimitud ja üksteisest sõltuvad, pean siiski kõige olulisemaks arengusuunaks virtuaalse ehk e-residentsuse käivitamist. Kuni Eesti on veel e-riigi teenustes ülejäänud maailmast ees peame me looma standartsed e-lahendused mida oleks võimalik lihtsasti kohandada vastavaks kuitahes suure riigi soovidele. Neid teenuseid paketina müües saaks Eesti riik käima lükata e-riigi tarkvara äri mis loodetavasti tasuks ennast ära ja aitaks Eestil tõusta Euroopa riigiteenuste IT keskuseks.

Ülesanne 2

  1. Tulevikulogistika-pakiteenused, postiteenused, veoteenused, taksod - Infotehnoloogia muudab neid kõiki: läbi intelligentsete just-in-time tarnesüsteemide, isesõitvate autode võrkude ja palju muu on kasulik investeerida äridesse mis panustavad nende tehnoloogiate arendamisesse Eestis, 2020 aastaks on transpordisektor kardinaalselt muutunud
  2. Tõsiselt mõelda oma pensioni ja tervise peale, vananev rahvastik on suur probleem, kui midagi kardinaalselt ei muutu, kukub 2030 aastal pensionisüsteem kokku. Kindlasti on selleks ajaks tänu paremale tervishoiusüsteemile tõusnud rahva keskmine eluiga. Siiski tasub jälgida oma eluviisi ja koguda pensionit.
  3. Investeerida mõnda IT lahendusi loovasse startup'i. Eesti koolitab lähiaastate jooksul välja suurel hulgal infotehnolooge, luues praegu väikestele IT ettevõtetele head võimalused kiireks laienemiseks.

Ülesanne 3

  1. Kindlasti innovatiivsete õpetajate ja koolijuhtide tunnustamine - suurendades õpetajate motivatsiooni innovatiivselt õpetada ja oma metoodikat parandada  paraneb kindlasti nii õpilaste kui ka õpetajate rahulolu.
  2. Õppija tagasiside - tuues koolidesse traditsiooni kus õpilased annavad oma ainetundidele tagasisidet aitab õpetajatel parandada oma õpimeetodeid ja mõtestada läbi õppekava läbiviimist.
  3. Tehnoloogiaõpe läbi IT vahendite juba varases eas.
  4. Viisil mis eelkõige keskenduks õpilastes tehnoloogiaõppe vastu huvi loomisele.
  5.  Paremad võimalused enesearenduseks tööealisele elanikkonnale (elukestev õpe)

No comments:

Post a Comment